Waarborgsommen

Hosts mogen via ons Resolutiecentrum of buiten het Airbnb-platform om geen waarborgsom in rekening brengen bij gasten. In plaats daarvan informeren we gasten op het moment van reserveren dat hun betaalmethode belast kan worden als ze tijdens een verblijf schade veroorzaken.

Er is één uitzondering: hosts die hun advertenties met API-gekoppelde software beheren, kunnen een waarborg instellen via onze offline functie voor toeslagen. Als een host dit heeft gedaan, staat deze waarborg tijdens het reserveren duidelijk aangegeven.

Schadevergoedingen zonder waarborgsom

Als gasten, iemand die ze uitnodigen of een huisdier tijdens een verblijf schade veroorzaken, kan de host gasten via ons Resolutiecentrum om een vergoeding vragen. Mocht Airbnb erbij betrokken worden en bepalen dat de gast verantwoordelijk was, dan kan de betaalmethode van de gast belast worden met deze kosten.

Ben je een gast? Dan vind je hier meer informatie over wat je moet doen als je schade veroorzaakt. Ben je een host? Dan vind je hier meer informatie over hoe je een vergoeding kunt aanvragen voor schade, ontbrekende objecten of onverwachte schoonmaakkosten.