Wat co-hosts kunnen doen

Als je op de hulp van co-hosts kunt rekenen, is het makkelijker om gasten te ontvangen. Co-hosts kunnen allerlei taken op zich nemen. Denk aan de schoonmaak en het gereedmaken van de accommodatie voor de volgende gasten, of de zorg voor de gasten zelf. Afhankelijk van hoe ze je helpen, kun je nu toestemmingen instellen voor co-hosts, om te bepalen welke gegevens ze mogen bekijken of beheren op je advertentie.

Let op: toestemmingen voor co-hosts bepalen alleen waartoe ze toegang hebben op je advertentie op Airbnb, dus je moet nog wel met ze afspreken hoe ze je precies kunnen helpen met je accommodatie. Als eigenaar van de accommodatie ben je verantwoordelijk voor je co-hosts, zelfs als deze zijn toegevoegd door co-hosts met volledige toegang, dus zorg ervoor dat ze zorgvuldig worden geselecteerd.

Toestemmingen voor co-hosts

Kies de gewenste toestemmingen voor co-hosts die jou helpen:

• Volledige toegang: Co-hosts kunnen gasten een bericht sturen, je kalender bijwerken en je transactiegeschiedenis bekijken. Co-hosts kunnen je advertentie beheren, waaronder ook tarieven. Daarnaast kunnen ze boekingen beheren, wat betekent dat ze boekingsaanvragen, annuleringen en verzoeken in het Resolutiecentrum kunnen accepteren of weigeren. Ze kunnen co-hosts toevoegen of verwijderen, de toestemmingen van co-hosts wijzigen en zichzelf of een andere co-host aanwijzen als de primaire host van de advertentie.
  • Toegang tot kalender en inbox: Je co-hosts kunnen gasten een bericht sturen en de kalender raadplegen, maar niet aanpassen.
  • Kalendertoegang: Co-hosts kunnen de kalender raadplegen, maar niet aanpassen.

Geen enkele co-host kan de uitbetalingsmethode of belastinggegevens van een eigenaar van een advertentie of andere co-host bekijken of wijzigen. Alleen eigenaren van accommodaties kunnen de uitbetalingen van een co-host instellen of bewerken. Co-hosts kunnen geen vergoedingsverzoeken sturen in het kader van de Bescherming voor hosts bij materiële schade.

De juiste toestemmingen kiezen

Co-hosts die al aan je advertentie waren toegevoegd voordat we met deze toestemmingen zijn gaan werken, hebben standaard volledige toegang. Op het moment dat je nieuwe co-hosts uitnodigt voor je advertentie, kies je de toestemmingen die ze krijgen. Je kunt de toestemmingen van een co-host op elk moment wijzigen, en wijzigingen hebben geen invloed op uitbetalingen aan co-hosts.

Aan de hand van deze informatie kun je bepalen welke toestemmingen je co-hosts moeten krijgen, afhankelijk van de manier waarop ze je helpen en wat je verder hebt afgesproken.

VOLLEDIGE TOEGANG

TOEGANG TOT KALENDER EN INBOX

TOEGANG TOT KALENDER

Advertenties en co-hosts beheren

Kalender bewerken – de beschikbaarheid van de ruimte up-to-date houden

x

x

Tariefinstellingen beheren, waaronder seizoensgebonden tarieven en kortingen voor een langer verblijf

x

x

Advertentiegegevens beheren – titels en beschrijvingen bedenken, foto's maken en uploaden, en andere gegevens bewerken

x

x

Andere co-hosts uitnodigen of verwijderen, zonder toestemming van de eigenaar van de accommodatie

x

x

Airbnb om hulp vragen bij problemen met het Airbnb-account of uitbetalingen aan co-hosts

Uitbetalingen voor co-hosts ontvangen

De transactiegeschiedenis inzien, waaronder openstaande en afgeronde uitbetalingen

x

x

Uitbetalingen voor co-hosts bekijken die zijn ingesteld door de eigenaar van de advertentie

x

x

Toestemmingen van co-hosts beheren (waaronder de eigen toestemmingen)

x

x

Contactgegevens van andere co-hosts bekijken

De hoofdhost van de accommodatie instellen

x

x

Zichzelf verwijderen als co-host

Boekingen en gasten beheren

Boekingsaaanvragen accepteren of weigeren

x

x

Wijzigingsverzoeken voor boekingen aanmaken of hierop reageren, waaronder annuleringen en wijzigingen in de datums en het aantal gasten

x

x

Kalender bekijken – nagaan wanneer gasten aankomen en vertrekken

Gasten berichten sturen – kennismaken met gasten, vragen beantwoorden, problemen oplossen, en aankomst en vertrek regelen

x

Airbnb om hulp vragen bij boekingen of problemen met gasten

x

Geld sturen of vragen via het Resolutiecentrum

x

x

Recensies van gasten schrijven

x

x

Toestemmingen voor co-hosts wijzigen

Kiezen waartoe een co-host toegang heeft op je advertentie:

1. Ga naar Advertenties en selecteer de betreffende advertentie.
  2. Klik op Co-hosts en selecteer de co-host.
  3. Klik naast Toestemmingen op Aanpassen.
  4. Selecteer de gewenste toestemmingen voor deze co-host en klik op Opslaan.

Wil je de toegang van een co-host tot je advertentie verwijderen? Hier vind je meer informatie over hoe je een co-host verwijdert.

Een nieuwe co-host uitnodigen en toestemmingen kiezen

Een nieuwe co-host aan je advertentie toevoegen:

1. Ga naar Advertenties en selecteer de betreffende advertentie.
  2. Klik op Co-hosts en vervolgens op Een co-host uitnodigen.
  3. Vul het e-mailadres in en klik op Volgende.
  4. Selecteer de gewenste toestemmingen voor deze co-host en klik op Volgende.
  5. Voeg een notitie toe als je dat wilt en klik op Volgende.
  6. Controleer of alles klopt en klik op Verzenden.