Je account deactiveren of verwijderen

We vinden het jammer dat je weggaat, maar je hebt een paar mogelijkheden als je Airbnb wilt verlaten. Je kunt je account tijdelijk deactiveren (zodat je dit later weer kunt activeren) of je kunt je account definitief verwijderen.

Wat gebeurt er als je je account deactiveert?

Als je een host bent, heb je ook de mogelijkheid om een advertentie te deactiveren zonder je hele account te deactiveren. Overweeg je nog steeds om je account te deactiveren? Dan gebeurt het volgende:

• Je profiel wordt verborgen.
  • Je advertenties worden verborgen als je host bent.
  • Sommige informatie, zoals je recensies, blijft mogelijk zichtbaar voor anderen.
  • Airbnb bewaart je accountgegevens zodat je deze later opnieuw kunt activeren.

Als je je account opnieuw wilt activeren, kun je contact met ons opnemen.

Als je een host bent, heb je ook de mogelijkheid om een advertentie te deactiveren zonder je hele account te deactiveren.

Je account deactiveren

1. Ga naar Account > Inloggen en beveiliging.

2. Klik onder Account op Deactiveren.

3. Kies een reden waarom je je account hebt gedeactiveerd.

4. Klik op Doorgaan.

5. Klik op Je account deactiveren.

Hoe werkt het verwijderen van een account?

Als je je account definitief sluit en verwijdert:

• Uit veiligheidsoverwegingen verifiëren we eerst je identiteit voordat we je verzoek inwilligen.
  • Zodra je verzoek is verwerkt, worden je persoonlijke gegevens definitief verwijderd, met uitzondering van bepaalde informatie waarvoor een wettelijke bewaarplicht geldt of die we mogen bewaren, zoals uiteengezet in ons Privacybeleid.

Als je account eenmaal is verwijderd, kun je dit niet meer opnieuw activeren, heb je er geen toegang meer toe en kun je de bijbehorende gegevens ook niet meer herstellen. Als je opnieuw van Airbnb gebruik wilt maken, moet je een nieuw account aanmaken. Meer informatie over het uitoefenen van je rechten als betrokkene.

Je account verwijderen

1. Ga naar Account > Privacy en delen.
  2. Klik onder Je accountgegevens beheren op Je account verwijderen.
  3. Kies in welk land je woont.
  4. Kies waarom je je account hebt gedeactiveerd.
  5. Klik op Volgende.
  6. Klik op Account verwijderen.

Je kunt je account ook verwijderen door naar Je gegevens beheren te gaan.

Let op: voor gebruikers op het Chinese vasteland gelden andere beleidsregels en procedures. Neem contact met ons op voor meer informatie.