Wat moet ik weten om deel te nemen aan een online ervaring via Zoom?

Zoom is een extern cloudplatform voor videoconferenties en kan op desktopcomputers, tablets en mobiele apparaten worden gebruikt.

Systeemvereisten en internetverbinding

Voordat je aan een ervaring meedoet, moet je door middel van een proefbijeenkomst controleren of je apparaat aan de systeemvereisten voor Zoom voldoet en of je internetverbinding goed werkt.

De systeemvereisten voor desktopcomputers vind je in dit artikel over de systeemvereisten voor pc-, Mac- en Linux-systemen in het Helpcentrum van Zoom. De systeemvereisten voor mobiele apparaten vind je in dit artikel over de systeemvereisten voor iOS-, iPadOS- en Android-apparaten. Doe mee aan een proefbijeenkomst om je internetverbinding te testen.

Over je privacy bij het gebruik van Zoom

We hechten veel waarde aan jouw privacy. Hieronder staan de maatregelen die we hebben genomen om je privacy tijdens online ervaringen te beschermen, inclusief tips om je privacy te beschermen bij het gebruik van Zoom. Als een van de volgende instellingen niet geldt voor je ervaring, stellen we je hiervan op de hoogte voordat je boekt.

Hoe Airbnb je privacy beschermt wanneer je Zoom gebruikt:

• Voor elke ervaring wordt een willekeurig, met een wachtwoord beveiligd nummer aangemaakt.
  • Ervaringen kunnen niet via Zoom worden opgenomen.
  • De videofunctie voor gasten wordt uitgeschakeld zodra ze in de Zoom-vergaderruimte zijn.
  • Gasten kunnen hun scherm niet delen tijdens de ervaring.
  • Gasten kunnen niet één op één met elkaar chatten via Zoom.
  • Via Zoom kunnen geen bestanden worden doorgestuurd.
  • De functie voor de 'wachtkamer' is standaard ingeschakeld, zodat hosts gasten individueel kunnen toelaten tot de Zoom-vergaderruimte.

Tips om je te helpen je privacy te beschermen:

• Deel de met een wachtwoord beveiligde Zoom-link voor vergaderingen niet met anderen.
  • Gebruik de meest recente versie van de Zoom-app.
  • Let erop wat er om je heen en achter je te zien is wanneer je in beeld bent, want je host en de andere gasten kunnen dat zien.
  • Zet het geluid uit totdat je klaar bent om te praten.
  • Wees voorzichtig bij het gebruik van de groepschatfunctie, want alle deelnemers kunnen lezen wat je typt.
  • Als je niet wilt dat gasten en hosts van jouw ervaring je volledige naam zien, kun je een gebruikersnaam invoeren of alleen je voornaam gebruiken als je op Zoom inlogt.
  • Maak geen screenshot of foto's van je host of andere gasten zonder hun toestemming.

Ondertiteling

Om het makkelijker te maken voor mensen met een beperking en andere toegankelijkheidsbehoeften om deel te nemen aan online ervaringen, hebben we de ondertitelfunctie ingeschakeld op Zoom. Ondertiteling kan worden verzorgd door de host, de co-host, Zoom of door derden en is misschien niet in alle talen beschikbaar.

Livestreaming

In sommige gevallen streamen we online ervaringen via platformen zoals Facebook, YouTube of Kaltura. Meer informatie over hoe Zoom-vergaderingen op YouTube en Facebook live worden gestreamd, kun je vinden in het Helpcentrum van Zoom. Als een Airbnb-ervaring live wordt gestreamd op een platform van derden, stellen we je hiervan op de hoogte voordat je boekt.

Waar je ervaring plaatsvindt

In de bevestigingsmail staat de link die je moet gebruiken om aan de ervaring mee te doen. Kort van tevoren krijg je nog een herinneringsmail waarin die link ook wordt vermeld. De link staat bovendien in de reserveringsgegevens op de pagina Reizen.

Zorg dat je minstens vijf minuten voor aanvang op Zoom inlogt, zodat je kunt controleren of alles goed werkt en op tijd bent voor de ervaring. Houd er rekening mee dat je host gasten kan weigeren die te laat zijn. Deze gasten komen ook niet in aanmerking voor restitutie. Er staat meer informatie in ons artikel over het Restitutiebeleid voor gasten van ervaringen.

Problemen met Zoom

Zorg dat je de juiste link hebt voor je online ervaring. Als de link niet werkt, sluit je Zoom en open je de link opnieuw. Als de link daarna nog steeds niet werkt, stuur je een bericht naar je host om te vragen of diegene ook problemen heeft met Zoom.

Als je in Zoom een wachtwoord moet invoeren, stuur je via Airbnb een bericht naar je host om het wachtwoord op te vragen.

Als de host geen problemen ondervindt, ga dan naar het Helpcentrum van Zoom.

Privacy- of veiligheidskwesties tijdens de ervaring

Als je tijdens de ervaring met ongepaste dingen geconfronteerd wordt of wanneer je bang bent dat je privacy of veiligheid in het geding komt, meld dit dan bij het communityteam van Airbnb. Geef zoveel mogelijk informatie, zodat Airbnb de kwestie kan onderzoeken.