Hoe boek ik een online ervaring?

Een online ervaring op Airbnb boek je op dezelfde manier als een ervaring op locatie. Online ervaringen worden op Zoom gehouden.Zoom is een extern cloudplatform voor videoconferenties en kan op desktopcomputers, tablets en mobiele apparaten worden gebruikt.

Tarieven

Het tarief van een online ervaring geldt standaard per persoon. Je moet een plek boeken voor elke persoon die aan de ervaring deelneemt. Mochten hosts gasten toestaan om met meerdere mensen vanaf één apparaat deel te nemen, dan staat op de ervaringspagina onder Wat je gaat doen en Hoe je kunt deelnemen vermeld dat je maar één plek hoeft te boeken.

Reservering annuleren

Je kunt tot zeven dagen voor aanvang of binnen 24 uur na het boeken annuleren. Voor ervaringen op locatie en online ervaringen gelden dezelfde annuleringsvoorwaarden.

Een reservering wijzigen

Je kunt tot 72 uur voor aanvang een reservering wijzigen. De voorwaarden voor het wijzigen van bestaande reserveringen zijn hetzelfde voor ervaringen op locatie en online ervaringen.

Voorbereiden op een online ervaring

Op de ervaringspagina vind je onder Hoe je kunt deelnemen en Vereisten voor gasten meer informatie over wat je ter voorbereiding kunt doen. Deze informatie staat ook in de reserveringsbevestiging die je per e-mail ontvangt.

Waar ontmoet ik mijn host?

In de bevestigingsmail staat een link om deel te nemen aan de online ervaring. Deze staat ook in de herinneringsmail die je voor aanvang ontvangt.De link is ook te vinden onder je reservering op de pagina Reizen.

Zoom gebruiken

Als je een desktopcomputer gebruikt, kan je deelnemen via de browser. Je kunt ook de Zoom-app downloaden.Als je een telefoon met iOS of Android gebruikt, moet je de Zoom-app downloaden.Je hoeft je niet aan te melden voor een Zoom-account.Lees wat je moet weten voordat je deelneemt aan een online ervaring op Zoom.

Deel de Zoom-link niet met iemand die geen reservering heeft. De host kan iemand die zelf inlogt verwijderen uit de Zoom-bijeenkomst.

Problemen met Zoom

Zorg dat je de juiste link hebt voor je online ervaring.Als de link niet werkt, sluit je Zoom en open je de link opnieuw.Werkt het nog steeds niet, stuur dan een bericht aan je host om te vragen of diegene problemen heeft met Zoom.

Vraagt Zoom je om een wachtwoord, vraag je host dan via de berichtenreeks van Airbnb om het wachtwoord.

Als de host geen problemen ondervindt, ga je naar het Helpcentrum van Zoom.

Ongepaste inhoud

Meld ongepaste inhoud bij het communityteam van Airbnb.Geef zoveel mogelijk informatie, zodat Airbnb een onderzoek kan starten.

Restituties

Gasten komen in aanmerking voor volledige restitutie van een online ervaring als er technische problemen met hun eigen apparatuur of die van de host zijn, bijvoorbeeld met de audio of video.Je kunt het volledige restitutiebeleid lezen in het artikel over het Restitutiebeleid voor gasten van ervaringen.