Uitleg over mijn bestand met persoonsgegevens

Op deze pagina staat algemene informatie over de inhoud van je bestand met accountgegevens. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een kopie van je persoonsgegevens die in het bezit zijn van Airbnb.

De indeling van je gegevensbestand

Het bestand met persoonsgegevens (te downloaden via de geschiedenis van je gegevensverzoek) is een zip-bestand. Dit is de inhoud van dat bestand:

Airbnb_data_file_20thJune2022

├──── user_data.xlsx (Excel-bestand met je persoonsgegevens)

├──── attachments

├ ├──── airbnb_support_attachments (bijlagen die je naar tickets en chats van de klantenservice van Airbnb geüpload hebt)

├ ├──── listing_permits (een lijst met accommodatievergunningen die je geüpload hebt)

├──── images

├ ├──── profile (eventuele profielfoto's)

├ ├──── selfies (eventuele selfies van gebruikers)

├ ├──── listings (eventuele afbeeldingen van je accommodatie)

├ ├──── ids (eventuele afbeeldingen van officiële legitimatiebewijzen)

In het Excel-bestand user_data.xlsx staan je persoonsgegevens. Wanneer je dit opent, is het eerste tabblad read me, gevolgd door tabbladen voor de verschillen categorieën van je persoonsgegevens.

Categorieën persoonsgegevens

1. Profielgegevens: een overzicht van de informatie die op je privé- en openbare Airbnb-profiel staat, waaronder (maar niet beperkt tot) persoonlijke gegevens zoals wettelijke naam, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, noodcontactpersonen, enz.
  2. Berichten: een lijst van alle berichten die je hebt verzonden en ontvangen op het Airbnb-platform, waaronder berichten die je hebt verzonden naar hosts, gasten of de klantenservice van Airbnb.
  3. Zoekgeschiedenis: een overzicht van je zoekopdrachten op het Airbnb-platform, waaronder naar Airbnb-accommodaties en -ervaringen.
  4. Reserveringen: een overzicht van al je eerdere en huidige reserveringen van accommodaties, zowel als gast en host.
  5. Ervaringen: een overzicht van al je eerdere en huidige Airbnb-ervaringen, zowel als gast en host.
  6. Betalingsgeschiedenis: een overzicht van al je betalingstransacties op Airbnb, waaronder je betalingen voor reizen en ervaringen, en uitbetalingen als host.
  7. Betaalinstrumenten: een overzicht van al je huidige en eerdere betaalinstrumenten die je zowel als gast en host gebruikt hebt. Bepaalde gevoelige gegevens, zoals creditcardnummers, kunnen om veiligheidsredenen onleesbaar gemaakt zijn.
  8. Recensies: een overzicht van alle recensies die je hebt geschreven als host of gast (of die je hebt ontvangen als host of gast), waaronder beoordelingen.
  9. Advertenties: alleen van toepassing als je host bent. Een overzicht van al je huidige en eerdere advertenties met alle foto's en persoonlijke gegevens die je met Airbnb hebt gedeeld.
  10. Advertentievergunningen: alleen van toepassing als je host bent. Een overzicht van al de vergunningen die je aan Airbnb verstrekt hebt om je advertentie te activeren.
  11. Advertentiekalender: een overzicht van de kalender van je advertentie met daarin eerdere reserveringen en aankomende reserveringen voor elke afzonderlijke advertentie.
  12. Advertentietarieven: een overzicht van de tariefinstellingen van je advertentie, waaronder slimme tarieven.
  13. Activiteitenlogboek: een chronologisch logboek van al je belangrijke activiteiten op het Airbnb-platform.
  14. Identificatieverificatie: een overzicht van alle officiële legitimatiebewijzen die je naar het Airbnb-platform hebt geüpload om je identiteit te verifiëren, waar toegestaan onder de toepasselijke wetgeving.
  15. Meldingsgeschiedenis: een geschiedenis van alle advertenties, profielen of berichtenreeksen die je hebt gerapporteerd of aan Airbnb hebt gemeld.
  16. Handhavingsgeschiedenis: een overzicht van alle maatregelen die Airbnb tegen je account genomen heeft, waaronder schorsingen of deactiveringen.
  17. Claims in het Resolutiecentrum: een overzicht van alle claims in het Resolutiecentrum met betrekking tot materiële schade, diefstal, ontbrekende voorzieningen, lichamelijk letsel, enz. die je als gast of host hebt ingediend of die tegen je zijn ingediend.

Heb je hulp nodig?

Als je nog vragen hebt over de inhoud van je bestand met persoonsgegevens, denkt dat er gegevens ontbreken of gewoon hulp nodig hebt, kun je een verzoek indienen. Heb je algemene vragen over privacy of gegevensbescherming bij Airbnb? Stuur ons dan een e-mail. Woon je op het Chinese vasteland? Raadpleeg dan de informatie die op jou van toepassing is.