Bij het typen van de zoektermen krijg je suggesties. Om deze te bekijken, gebruik je de pijltjestoetsen omhoog en omlaag. Met enter maak je een keuze. Als de selectie een zin is, wordt die zin als zoekopdracht gebruikt. Als de suggestie een link is, wordt de pagina geopend in de browser.
Communitybeleid • Host
Verwachtingen voor services en activiteiten met eten en drank
Dit artikel is automatisch vertaald.
Als er eten en drank worden geserveerd, is het de verantwoordelijkheid van de host om veilige en hoogwaardige services en activiteiten te verzorgen. Dit omvat het naleven van de toepasselijke wet- of regelgeving en de volgende regels:
Houd dingen schoon: zorg voor een schone en hygiënische omgeving tijdens je voedselopslag, bereiding en serveerruimtes. Ontsmet oppervlakken, keukengerei en apparatuur voor, tijdens en na de voedselbereiding. Vermijd kruisbesmetting van verschillende soorten voedsel. Houd de voedselbereiding, opslag en het serveren van plekken vrij van ongedierte.
Bewaar voedsel op de juiste temperatuur: volg de vastgestelde richtlijnen voor koeling en bevriezing.
Kook voedsel grondig: zorg ervoor dat alle etenswaren op de juiste interne temperatuur zijn gekookt om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te elimineren. Vermeld duidelijk alle items die opzettelijk niet gebakken of rauw zijn (bijv. sushi).
Gebruik veilig water: gebruik drinkwater uit een veilige en betrouwbare bron.
Bied hoogwaardige ingrediënten: gebruik verse en hoogwaardige ingrediënten voor je culinaire ervaringen.
Maak allergenen bekend: communiceer duidelijk in de beschrijving alle bekende allergenen die aanwezig zijn in je voedselaanbod. Als een gast een allergie onthult, communiceer dan duidelijk waar ze dat allergeen kunnen tegenkomen.
Geschikt voor dieetverzoeken: als gasten dieetbeperkingen bieden, doe dan een redelijke inspanning om tegemoet te komen door geschikte alternatieven of aanpassingen aan je menu aan te bieden.
Verifieer de leeftijd van gasten: Voordat je alcohol serveert, moet je een legitimatiebewijs aanvragen om te verifiëren dat je gasten voldoen aan de wettelijke leeftijd om te drinken.
Matig alcoholgebruik: moedig gasten aan om verantwoord te drinken en hun grenzen te kennen, en geen druk uit te oefenen op gasten om te drinken. Informatie geven over de alcoholische dranken die worden geserveerd, waaronder het alcoholgehalte.