Je btw-factuur vinden

Als er btw geheven wordt op de servicekosten van Airbnb, wordt er een btw-factuur (omzetbelasting) verstrekt. De factuur verstrekken we wanneer een boeking is geaccepteerd. Op de factuur staan jouw gegevens (naam, adres, enz.) zoals ingevoerd voor je Airbnb-account.

Let op: Airbnb kan een btw-factuur niet meer aanpassen nadat deze is uitgegeven.

Voor hosts

In gebieden waar Airbnb btw-facturen verstrekt, kun je de btw-factuur voor elke reservering apart downloaden of meerdere btw-facturen tegelijk. Btw-facturen zijn alleen beschikbaar voor de afgelopen zes maanden.

De btw-factuur voor je boeking vinden:

1. Ga naar Boekingen (log via een desktopcomputer of browser in op je account).
    2. Als je boeking niet wordt weergegeven, klik dan op Voltooid.
    3. Klik op de drie puntjes naast de boeking.
    4. Selecteer vervolgens Btw-factuur.

Meerdere btw-facturen tegelijk inzien voor je boekingen:

1. Ga naar Boekingen (log via een desktopcomputer of browser in op je account).
    2. Klik op Exporteren.
    3. Selecteer het gewenste bestandstype (CSV of PDF) en kies de maand waarvan je de facturen wilt downloaden.
    4. Klik op Opslaan.

Opmerking: het gedownloade bestand bevat de btw-facturen van boekingen met een aankomstdatum in de geselecteerde maand.

Als je een geverifieerd btw-identificatienummer toevoegt aan je account, komt dit nummer in het vervolg op btw-facturen te staan. Raadpleeg de bevestiging van je host voor de boekingsgegevens.

Voor gasten

Op het betalingsbewijs dat je per e-mail hebt gekregen vind je een link naar de btw-factuur, onder de servicekosten van Airbnb.

Ga naar je betalingsoverzicht voor meer informatie over je boeking. Als je aanvullende documentatie voor je reis nodig hebt, kun je voor het boekencontact opnemen met je host.

Je btw-factuur voor je boeking vinden:

1. Ga naar Reizen en selecteer je reis (je moet op een computer of via een browser inloggen op je account).
    2. Klik op Je geboekte woning (als je al op reis bent, moet je misschien op je aankomstdatum klikken).
    3. Klik op Betalingsbewijs ophalen.

Als je meer dan één betaling hebt, ga je naarBetalingen en klik je daarna op de betaling die je wilt openen. Op het betalingsbewijs staat een link naar de btw-factuur.