Je account te beveiligen

We werken er altijd aan om je account veilig te houden, maar dit kan jijzelf doen om je gegevens te beschermen.

Account-veiligheid

• Een sterk wachtwoord: je Airbnb-wachtwoord moet uniek zijn, bij voorkeur totaal anders dan je wachtwoord van elk ander account als je e-mail, sociale media of je bank. Als een account dan gecompromitteerd is, is de kans kleiner dat dit gevolgen heeft voor andere accounts. Leer hoe je je wachtwoord bijwerkt of een veiliger wachtwoord aanmaakt.
  • Je account controleren:controleer je account als je denkt dat iemand zonder jouw toestemming heeft ingelogd op Airbnb.
  • Verdachte dingen rapporteren: als je denkt dat er iets niet klopt aan een Airbnb-advertentie, profiel of berichtenreeks, kun je hier melding van maken. Je kunt de Airbnb-community ook helpen door valse websites te melden.

Online veiligheid

• Op 'https' controleren: als deze aan het begin van een URL is opgenomen, wordt je verbinding versleuteld, wat de integriteit en vertrouwelijkheid van je gegevens beschermt. In sommige browsers staat er een afbeelding van een slotje naast de URL, zodat je weet dat het om een beveiligde verbinding gaat. Typ https://www.airbnb.com rechtstreeks in je browser om aan de slag te gaan. Als je op een link in een e-mail klikt, controleer je de bestemmings-URL voordat je inlogt.
  • Up-to-date blijven: controleer op software-updates die je beschermen tegen veiligheidsrisico's.
  • Een vertrouwd antivirusprogramma installeren: krijg hulp bij het detecteren, voorkomen en verwijderen van veelvoorkomende virussen en andere soorten cyberaanvallen.
  • Controleren wie de afzender is: klik alleen op een link en download alleen bijlagen van een e-mail, als je weet wie de afzender is.

Aanvullende beveiliging

• Multifactorauthenticatie begrijpen: als je vanaf een nieuwe plek of apparaat inlogt op Airbnb of gevoelige accountgegevens bewerkt, kan je worden gevraagd om te bevestigen dat jij het bent. Misschien moet je de beveiligingscode invoeren die we naar je telefoon of e-mailadres hebben gestuurd, of enkele accountgegevens verifiëren. Je krijgt mogelijk ook een accountmelding als iemand probeert toegang te krijgen tot je account.
  • Altijd alles via Airbnb: houd alle betalingen en communicatie op het Airbnb-platform. Maak geen geld over buiten Airbnb en deel je e-mailadres niet voordat een reservering is geaccepteerd. Als iemand je per e-mail vraagt om buiten de site om te betalen of betalingen te ontvangen, neem dan direct contact op met Airbnb. Leer hoe je kunt zien of een e-mail echt van Airbnb is.