Schoonmaakkosten

De schoonmaakkosten zijn een van de verschillende kosten die van toepassing kunnen zijn op een reservering (behalve voor advertenties in China). Deze helpen hosts hun accommodaties in goede conditie te houden en speelt een sleutelrol in een effectieve prijsstrategie. Schoonmaakkosten worden na afloop van een reis niet meer aan gasten terugbetaald.

Waar je deze kunt vinden

• Bureaubladbrowser: klik of tik in de zoekresultaten op het totale nachttarief.
    • Mobiele/desktopbrowser en app: ga naar Prijsgegevens wanneer je een advertentie direct reserveert of een reserveringsaanvraag indient.

Schoonmaakkosten aanpassen of aan je advertentie toevoegen:

1. Ga naar Advertenties en selecteer de advertentie die je wilt aanpassen.
    2. Klik op Tarieven en beschikbaarheid en ga naar Kosten.
    3. Klik naast Schoonmaakkosten op Aanpassen.
    4. Voer je schoonmaakkosten in en klik op Opslaan.

De nieuwe toeslag is alleen van toepassing op toekomstige reserveringen, niet op lopende aanvragen of al bevestigde reserveringen.

Hosts moeten bij het maken van een speciale aanbieding rekening houden met de schoonmaakkosten, aangezien deze niet automatisch inbegrepen zijn.