Hoe we e-mails anonimiseren om te delen

Voor ieders veiligheid moet je altijd via Airbnb communiceren. Je gegevens zijn veilig bij ons en we delen je e-mailadres nooit, zelfs niet met je host of gast na een bevestigde reservering. Als iemand je een bericht stuurt op Airbnb, ontvang je een e-mail op het adres dat je gebruikt hebt om je aan te melden.

Aliassen voor e-mailadressen

Als je software gebruikt die niet geïntegreerd is met Airbnb-berichten, of als je bijlagen moet versturen die niet ondersteund worden door de berichtenreeks, dan kun je als host een geanonimiseerd e-mailadres aanmaken met behulp van je professionele verhuurtools.

Met deze adressen kun je e-mails versturen zoals je dat gewend bent, alleen een stuk veiliger. Elke e-mail die naar een tijdelijk Airbnb-adres wordt verzonden, wordt doorgestuurd naar het bijbehorende persoonlijke e-mailadres. Zo kun je je eigen e-mailprovider gebruiken om berichten te sturen, te beantwoorden en bestanden (tot 15 MB) en links uit te wisselen.

Een geanonimiseerd e-mailadres ziet er bijvoorbeeld zo uit:

• Persoonlijk e-mailadres: john.lastname@exampleemail.com of jane.lastname@exampleemail.com
  • Tijdelijk Airbnb e-mailadres: john-abc123xyz@host.airbnb.com of jane-def456@guest.airbnb.com