Hoe kan ik mijn Airbnb kalender synchroniseren met een andere kalender?

Als je jouw ruimte op meerdere websites adverteert, kan je voorkomen dat meerdere gasten op dezelfde datum reserveren door je Airbnb-kalender te synchroniseren met je andere kalenders. Je kunt je kalenders tot maximaal één jaar in de toekomst synchroniseren. (Als je een probleem hebt met geblokkeerde datums, lees dan: Hoe markeer ik datums op mijn kalender als beschikbaar of geblokkeerd?)

Opmerking: synchronisatieverzoeken van externe kalender-apps en services mogen niet meer dan 600 synchronisatieverzoeken per minuut per IP-adres bevatten. Als je sneller gaat, krijg je een 429-foutmelding. In dit geval moet je je kalenderverzoeken vertragen, ze spreiden of het later opnieuw proberen.

Kalender importeren

Met het importeren van je kalender kun je automatisch je Airbnb-kalender synchroon houden met externe kalenders die het iCalendar-formaat (iCal) ondersteunen. Voorbeelden zijn Google-agenda en agenda's die worden gebruikt door HomeAway en Vrbo.

Om een kalender te importeren, log je in op je Airbnb-account op een desktopcomputer of mobiel apparaat. Deze functie is niet beschikbaar in de Airbnb app.

1. Ga naar je dashboard > Advertenties en selecteer een advertentie.
    2. Klik op Beschikbaarheid.
    3. Klik op Kalender importeren onder Kalenders synchroniseren.
    4. Kopieer de URL van je niet-Airbnb-kalender in het veld Kalenderadres.
      • Als je hulp nodig hebt bij het vinden van het kalenderadres (URL), ga naar Hoe je je kalenderadres kunt vinden en kies het type kalender dat je importeert voor meer informatie.
    5. Geef de kalender die je gaat importeren een naam.
    6. Klik op Kalender importeren.

Je Airbnb-kalender synchroniseert automatisch elke vijf minuten, maar de frequentie van het opnieuw synchroniseren van je externe kalenders wordt bepaald door de eigenaar van de andere kalender (bijv. HomeAway of Vrbo).

Opmerking: als je een gesynchroniseerde kalender wilt verwijderen, herhaal je de bovenstaande stappen om naar de advertentie te gan en klik je op de prullenmand naast de gesynchroniseerde kalender. Je kunt een synchronisatie niet onderbreken – je moet de kalenders verwijderen en weer toevoegen wanneer je ze opnieuw nodig hebt.

Kalender exporteren

Met het exporteren van je kalender kun je je Airbnb-kalender bekijken in een externe kalender die het iCal-formaat ondersteunt. Op deze manier kun je je kalender in iCal-formaat exporteren en toevoegen aan je externe kalender:

Om je kalender te exporteren en toe te voegen aan je externe kalender, log je in op je Airbnb-account op een desktopcomputer of mobiel apparaat. Deze functie is niet beschikbaar in de Airbnb app.

1. Ga naar je dashboard > Advertenties en selecteer een advertentie.
    2. Klik op Beschikbaarheid.
    3. Klik op Kalender exporteren. onder Kalenders synchroniseren
    4. In het venster Kalender exporteren, kopieer het adres en plak het in je iCal-kalender.
    5. Klik op de X om het venster Kalender exporteren te sluiten.