Waar vind ik mijn btw-factuur?

Er is een btw-factuur beschikbaar als er btw over de Airbnb-servicekosten wordt berekend. Een factuur wordt pas verstrekt wanneer een reservering is geaccepteerd. Op de factuur staan jouw gegevens (naam, adres, enz.) zoals je die in je Airbnb-account hebt ingevuld. Airbnb kan een btw-factuur niet meer aanpassen nadat deze is uitgegeven.

Hosts

In de gebieden waar btw-facturen van Airbnb beschikbaar zijn, kun je voor elke reservering afzonderlijke btw-facturen bekijken of meerdere btw-facturen tegelijk downloaden. Een afzonderlijke btw-factuur voor een reservering bekijken:

1. Ga naar Reserveringen (je moet in een browser of via een desktopcomputer op je account inloggen).
    2. Als je de reservering niet kunt vinden, klik dan op het tabblad Voltooid.
    3. Klik op de drie stippen naast de reservering.
    4. Kies voor btw-factuur.

Meerdere btw-facturen tegelijk downloaden:

1. Ga naar Reserveringen (je moet in een browser of via een desktopcomputer op je account inloggen).
    2. Kies voor Exporteren.
    3. Kies voor Btw-facturen downloaden.
    4. Kies je Bestandstype (CSV of pdf) en kies de Maand die je wilt downloaden.
    5. Kies voor Downloaden.

Opmerking: de download bestaat uit btw-facturen voor reserveringen met aankomstdatums in de gekozen maand.

Wanneer je een geverifieerd btw-identificatienummer aan je account toevoegt, wordt deze daarna op btw-facturen vermeld. Kijk voor reserveringsgegevens op de bevestiging die je als host ontvangt.

Gasten

De btw-factuur van je reservering bekijken:

1. Ga naar Reizen en kies je reis (je moet inloggen op je account op een desktopcomputer of via een browser).
    2. Klik op je gereserveerde woning. Als je al op reis bent, moet je misschien op je aankomstdatum klikken.
    3. Klik of tik op Betalingsbewijs ophalen en selecteer Ga naar btw-factuur.

Je kunt je btw-factuur ook vinden via de bevestigingsmail van je reservering door te kiezen voor Betalingsgegevens en op Betalingsbewijs ophalen te klikken of tikken.

Een link naar de btw-factuur is ook beschikbaar in het betalingsbewijs dat naar je is gemaild, onder de Airbnb-servicekosten.

Raadpleeg je betalingsbewijs voor reserveringsgegevens. Als je aanvullende documentatie nodig hebt om te kunnen reizen, adviseren we je voor het reserveren contact met je host op te nemen en te vragen of diegene jou daarbij kan helpen.