Direct Reserveren gebruiken

Door Direct Reserveren in te schakelen, kun je zelf rustig achterover leunen en wordt je leven als host een stuk eenvoudiger.

De voordelen zijn onder andere:

• Gemak: gasten kunnen reserveren zonder dat je op elke aanvraag hoeft te reageren.
  • Meer bekijks van potentiële gasten: gasten kunnen filteren op accommodaties met Direct Reserveren. Gasten kiezen eerder voor een advertentie die ze direct kunnen reserveren, omdat ze dan meteen hun reis kunnen plannen.
  • Positie in de zoekresultaten: Direct Reserveren heeft een positief effect op de responsgraad voor je advertentie en daarmee ook op de positie van je advertentie in de zoekresultaten.
  • Superhost-status: via Direct reserveren bereik je makkelijker de status van Superhost, want hiervoor is een continue responsgraad van 90% vereist.

Direct Reserveren in- of uitschakelen:

1. Ga naar Advertenties en klik op de advertentie die je wilt wijzigen.
  2. Klik op Beleid en regels.
  3. Klik naast Direct Reserveren op Aanpassen.
  4. Selecteer Direct Reserveren inschakelen of Direct Reserveren uitschakelen.
  5. Als je voor Direct Reserveren inschakelen kiest, moet je daarna nog je vereisten voor gasten doorgeven.
  6. Klik op Opslaan.

Als Direct Reserveren is ingeschakeld, geldt dit voor alle beschikbare datums op je kalender. Gasten die aan je voorwaarden voldoen, kunnen je ruimte automatisch reserveren.

In het Informatiecentrum lees je hoe andere hosts over Direct Reserveren denken.