Instellingen Direct boeken aanpassen

Direct boeken maakt het makkelijker voor gasten om een verblijf te boeken, en hosts hoeven hun aanvragen niet meer handmatig te beoordelen en accepteren.

Gasten ontvangen met Direct boeken

Alle gasten moeten vóór ze boeken akkoord gaan met je Huisregels en als je je niet op je gemak voelt bij een boeking via Direct boeken, kun je de boeking annuleren. Wel kunnen er kosten of andere gevolgen van toepassing zijn als je de boeking van een gast annuleert.

Optionele instellingen voor vereisten voor gasten

Alle gasten moeten aan de boekingsvoorwaarden van Airbnb voldoen, maar je kunt altijd meer voorwaarden toevoegen in de instellingen voor Direct boeken:

• Goede reputatie: een afgerond verblijf zonder incidenten of slechte recensies.
  • Bericht voorafgaand aan het boeken: stel een bericht in met vragen die gasten tijdens het boeken moeten beantwoorden.

Opmerking: je moet Direct boeken aanzetten om vereisten voor gasten aan je advertentie toe te voegen.

Direct boeken aan of uit zetten

Direct boeken instellen op een computer

1. Klik op Advertenties en vervolgens op de advertentie die je wilt wijzigen.
  2. Klik onder Advertentie-editor op Je ruimte.
  3. Klik op Direct boeken en zet Direct boeken aan of uit.
  4. Als je Direct boeken aanzet, selecteer dan je vereisten voor gasten.
  5. Klik op Opslaan.

Kennisgeving vooraf en voorbereidingstijd instellen

Om lastminute-boekingen te voorkomen, kun je zowel kennisgeving vooraf als een voorbereidingstijd tussen boekingen instellen. Deze dagen worden dan automatisch geblokkeerd op je kalender.

• dezelfde dag (met sluitingstijd)
  • minstens één dag
  • minstens drie dagen
  • minstens zeven dagen

Boekingen binnen 48 uur voor aankomst

Direct boeken is niet beschikbaar als een gast binnen twee dagen voor aankomst boekt en buiten je aankomstvenster wil arriveren. Je krijgt dan gewoon een boekingsaanvraag en bepaalt zelf of je de gast kunt ontvangen. Zo niet, dan hoef je de boeking niet te accepteren.

Minimale en maximale reisduur instellen

Door een minimale en maximale reisduur in te stellen, voorkom je een te kort of te lang verblijf. Stel je geen limiet in, dan is de maximale verblijfsduur automatisch 31 nachten.

Had je iets aan dit artikel?

Gerelateerde artikelen

• Gast

Direct boeken

Met Direct Reserveren kunnen gasten die aan de voorwaarden van de host voldoen meteen een reservering plaatsen. Ze hoeven niet eerst een res…
  • Host

Reserveringsvoorwaarden

Na de basisgegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) hebben we wat meer informatie nodig om je verblijf te kunnen reserveren.
  • Host

Kiezen voor wie Direct boeken beschikbaar is

Hosts kunnen Direct boeken instellen. Hiermee kunnen gasten een boeken zonder op goedkeuring van de host te hoeven wachten.