Je Airbnb-kalender aan andere websites koppelen

Kalendersynchronisatie

Kalendersynchronisatie voorkomt dat meerdere gasten dezelfde datums boeken. Je kunt je Airbnb-kalender ook naar je privékalender exporteren (bijvoorbeeld: Google, Apple), zodat je je Airbnb-boekingen daar ook tegenkomt. Kalendersynchronisatie moet eenmalig ingesteld worden (met behulp van een iCal-link die eindigt op .ics). Daarna wordt alles automatisch bijgewerkt.

Kalenders importeren

Je Airbnb-kalender wordt automatisch eens per drie uur gesynchroniseerd met de kalenders die je hebt geïmporteerd (bijv. die van HomeAway of VRBO). Je kunt elke geïmporteerde kalender ook handmatig vernieuwen om de actuele beschikbaarheid op je Airbnb-kalender weer te geven.

Een kalender importeren:

1. Ga naar Kalender en selecteer de betreffende advertentiekalender.
  2. Ga naar het paneel aan de rechterkant of klik op Instellingen voor je tarieven en beschikbaarheidsinstellingen.
  3. Klik op Beschikbaarheid > Kalender synchroniseren.
  4. Klik op Kalender importeren.
  5. Plak de URL van de externe kalender (bijv. VRBO) in het veld voor het kalenderadres. Zorg dat de URL van de externe kalender (iCal-link) op .ics eindigt.
  6. Geef de kalender die je wilt importeren een naam.
  7. Klik op Kalender importeren.

Hier staat hoe je een kalender van VRBO, Booking.com en Tripadvisor importeert.

Een kalender exporteren:

1. Ga naar Kalender en selecteer de betreffende advertentiekalender.
  2. Ga naar het paneel aan de rechterkant of klik op Instellingen voor je tarieven en beschikbaarheidsinstellingen.
  3. Ga naar Beschikbaarheid > Kalender synchroniseren.
  4. Klik op Kalender exporteren.
  5. Kopieer de link in het venster Kalender exporteren en plak deze in je andere iCal-kalender.
  6. Sluit het venster Kalender exporteren.

Hier staat hoe je je Airbnb-kalender naar Google en Apple exporteert, zodat je boekingen ook in je privékalender komen te staan.

De synchronisatiefrequentie van een geëxporteerde kalender wordt bepaald door de externe kalender (bijv. die van Google, Booking en/of Apple). We exporteren twee jaar aan gegevens voor Luxe-hosts en één jaar voor alle andere hosts.

De geïmporteerde kalender vernieuwen:

1. Ga naar Kalender en kies de betreffende advertentiekalender.
  2. Ga naar het paneel aan de rechterkant of klik op Instellingen voor je tarieven en beschikbaarheidsinstellingen.
  3. Ga naar Beschikbaarheid > Kalender synchroniseren.
  4. Klik op Kalender importeren.
  5. Kies de geïmporteerde kalender (bijv. VRBO).
  6. Klik op Kalender vernieuwen.

We importeren tot twee jaar aan gegevens. Je kunt een geïmporteerde kalender niet pauzeren. Wil je dat toch doen? Begin dan opnieuw en verwijder de kalender. Als je een gesynchroniseerde kalender wilt verwijderen, klik of tik je op de prullenmand naast de gesynchroniseerde kalender.

Opmerking: Voor kalenderapplicaties of -diensten van externe partijen geldt een limiet van 600 synchronisatieverzoeken per minuut per IP-adres. Als dit aantal wordt overschreden, krijg je een 429-foutmelding. In dat geval moet je het aantal verzoeken per minuut verlagen, je verzoeken beter spreiden of het later opnieuw proberen.