De wifisnelheid van een accommodatie controleren

Van de plek waar je gaat verblijven, verwacht je niet alleen dat die comfortabel is, maar ook dat je een goede netwerkverbinding hebt. Als extra service voor potentiële gasten die willen weten in hoeverre een ruimte aan hun behoeften voldoet, hebben sommige hosts de wifisnelheid in hun ruimte getest en het resultaat op hun pagina gezet. Hosts voeren de snelheidstest uit via de Airbnb-app. Ze moeten ervoor zorgen dat de wifisnelheid op de pagina van hun ruimte correct is, overal in de ruimte beschikbaar is en representatief is voor wat je kunt verwachten als je in hun ruimte verblijft.

De wifisnelheid controleren

1. Ga naar Deze ruimte heeft:.
  2. Naast Wifi vind je de downloadsnelheid in Mbps. Als de wifisnelheid hoger dan 50 Mbps is, staat hier Razendsnelle wifi in plaats van alleen Wifi.
  3. Ga naar Alle voorzieningen weergeven. Onder het gedeelte Internet en kantoor zie je naast Wifi meer details over wat je bij welke snelheid allemaal kunt doen.

Toelichting bij het resultaat van de wifisnelheidstest

Snelheid

Wat het voor jou betekent

Geen snelheid weergegeven

• De host heeft geen informatie over de snelheid in de ruimte gegeven.

1 – 6 Mbps

• Standaard wifisnelheid.
  • Je kunt berichten lezen en surfen op het internet.

7 – 24 Mbps

• Goede wifisnelheid.
  • Je kunt HD-video's streamen.

25 – 49 Mbps

• Snelle wifi.
  • Je kunt 4K-video's streamen en videogesprekken voeren.

Meer dan 50 Mbps

• Wauw! Razendsnelle wifi.
  • Je kunt 4K-video's streamen en op meerdere apparaten videogesprekken voeren.

Bij de wifisnelheidstest wordt alleen de downloadsnelheid gemeten, dus je krijgt geen informatie over de uploadsnelheid of vertraging. Neem contact op met je host als je meer details wilt weten.

Informatie over de downloadsnelheid is alleen beschikbaar als de host de snelheidstest via de Airbnb-app heeft uitgevoerd en deze aan de pagina van de ruimte heeft toegevoegd. De gemeten snelheid is een momentopname. Hosts mogen deze snelheidstests regelmatig uitvoeren, maar dat is niet verplicht.

Opmerking: hoe snel de wifi precies is tijdens je verblijf, wordt mede bepaald door de netwerkomstandigheden (zoals de beschikbare bandbreedte), waar je in de ruimte bent en andere activiteiten die gelijktijdig op het netwerk plaatsvinden.

Hoe de wifisnelheid wordt gemeten

Door middel van een snelheidstest van M-Lab wordt de downloadsnelheid van de internetverbinding van de ruimte gemeten. Dat is dan de snelheid waarmee informatie naar jou kan worden verzonden. De wifisnelheid heeft invloed op zaken als het bekijken van video's, het verzenden van grote bestanden en zelfs het laden van een webpagina.

De testresultaten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

• de netwerk- of apparatuurconfiguratie van de ruimte;
  • de netwerkomstandigheden (zoals de beschikbare bandbreedte en andere activiteiten op het netwerk);
  • waar de testservers zich bevinden.

Meer informatie over M-Lab. Ben je een host? Lees dan hoe je je wifisnelheid test.